İş

11 ildeki iş dünyası temsilcileri taleplerini Bakan Muş’a iletti.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Gaziantep Valisi Davut Gül, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kredi Garanti Fonu (KGF) Lideri Erdoğan Özegen, Türkiye Oda ve Borsa Başkanları 11 il deprem felaketinden etkilendi. ve bakanlık temsilcileri; Konut sahipliğinde gündeme gelen Gaziantep Ticaret Odası (GTO), durum değerlendirme toplantısı yaptı.

Deprem felaketinin ardından bölge ekonomisinin canlanmasına yönelik iş dünyasının beklenti ve ihtiyaçlarını içeren güzelleştirme raporunu Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na sunan GTO Lideri Tuncay Yıldırım, “Bölgenin ihtiyacı var. vergi düzenlemelerinden finans ve psikolojik desteğe kadar birçok alanda destek.

Bu destekler bir an önce uygulanmalı ve sadece üretim işletmeleri değil, eğitim, sağlık, turizm, fuar-organizasyon alanlarını da kapsayan hizmet sektörü dahil tüm işletmeleri kapsamalıdır. Bölgenin ihracat faaliyetlerine değinen Yıldırım, “Deprem bölgesinin dış ticaretinde kilit öneme sahip olan İskenderun limanının hasar görmesi, yükün Mersin limanına kaymasına neden oldu.

6-28 Şubat tarihlerinde, son varış noktası Mersin limanında olağanüstü hal ilan edilen illerden biri olan ithalat rejimine tabi konteynerler için konteyner ardiye ücreti alınmamasına karar verildi. Açıklanan bu süre uzatılmalıdır” dedi. İç süreçte izin sürelerinin uzatılmasına Gaziantep’in de dahil edilmesini isteyen Yıldırım, deprem bölgesindeki ekonomik faaliyetlerin canlanması için yerel tedarik zincirinin değerine değinerek, önceliğin işletmelere verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Bölgede tedarikçiler olarak.

Gaziantep merkezli işletmelerin banka borçlarını erteleme kapsamında olmadığını, bunun nakit akışlarını bozacağını belirten Yıldırım, “Bilindiği üzere Türkiye Bankalar Birliği müşterilerin borçlarının vadesinin ertelenmesi yönünde tavsiyede bulundu. 6 ay sonrasına kadar bankalara.

Devlet bankaları da müşteri talebi aramadan 6 ay erteledi. Ancak Gaziantep merkezde hafif hasar olması nedeniyle Gaziantep’teki işletmeler için bu erteleme 31 Mart’a kadar yapılmış ve bu tarihten sonra müşterinin talebi doğrultusunda ekspertiz yapılmasına karar verilmiştir.

Gaziantep merkezde bulunan kamu bankaları ve işletmelerinin nakit akışlarının bozulmaması, toparlanma sürecinin güçlenmesi ve işletmelerimizin finansal piyasalardaki kredibilitesinin engellenmesi için müşteri talebi beklenmeden 6 ay ödeme ertelemesi yapılmalıdır. pazar.”

kas-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu