Haber

Koku Tüm Mahalleyi Sardı: Evden 40 Ton Çöp Kaldırıldı

Sokaktan ne bulursa getirmiş meskene, meskendeki çöp miktarı o kadar artmıştı ki kokular artık apartmanı bile geçerek tüm mahalleyi sardı.

Eskişehirlilerin yayılan koku nedeniyle şikayetçi olduğu Zeynep O.’nun dairesi mahkeme kararıyla boşaltıldı. Temizlik görevlileri tarafından evden yaklaşık 40 ton çöp çıkarıldı.

Odunpazarı ilçesi İstiklal Mahallesi Mustafa Kemal Atatürk Caddesi üzerindeki bir apartmanın 2’nci katında oturan Zeynep O.’nun çöpleri bir süre sonra apartmanda kötü koku oluşmasına neden oldu.

Uyarılarına rağmen apartmanında çöp toplamaya devam eden Zeynep O. hakkında apartman sakinleri savcılığa suç duyurusunda bulundu. Mahkeme, konuttaki çöplerin temizlenmesine karar verdi. Bu karar üzerine Odunpazarı Belediyesi ve Eviniz (SOBE) ekibi ile Belediyeye bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü, Köy Hizmetleri Müdürlüğü, Zabıta ve polis ekipleri harekete geçti.

Dairenin bulunduğu caddeye kamyonlar getirilirken, yol trafiğe kapatıldı. Zeynep O.’nun dairesinden temizlik görevlileri tarafından yaklaşık 40 ton çöp çıkarıldı.

Zeynep O.’nun karşısındaki apartmanda oturan Mehmet Alparslan, apartmanlarına çöp kokusunun ulaştığını söyledi. Zeynep O.’nun defalarca uyarılmasına rağmen evinde çöp toplamaya devam ettiğini belirten Alparslan, şunları söyledi:

‘Karşı apartmandan komşuyum. Evi kokuyor. Gece gündüz meskenin önüne gelip gidenler oluyordu ama o hiçbir şekilde komşularına yardım etmiyordu. ‘Evi temizle, düzene koy. ‘Mahallede bir koku var’ diyorduk. O da meskenini çok kötü kullanıyordu. Mahalleli olarak rahatsızız. Bütün apartman ve mahalle bu konudan rahatsız oldu. Dışarıdan ne bulduysa eve getirdi. Onları görüyordum. Ona söylerdik. ‘Bulduğunuzu getirmeyin’ derdik. Ama eline ne geçerse getirdi. Akıl hastası olmalıydı. Hatta koridorun girişinde karton ve teneke kutular vardı. Hatta apartman kapısına bir sürü eski ve atık malzeme koydu. Mahalle olarak 3 yıldır bu durumdan rahatsızız.”

tortum-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu