Ekonomi

Kumluca Gıda Kurutma ve Paketleme Tesisi’nde çalışmalar başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kumluca’da Atık Azalt Yerli Üretici Kazanıyor’ projesi kapsamında Beykent Toptancı Hal’de kuracağı gıda kurutma ve paketleme tesisinin temelleri atıldı ve çalışmalara başlandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2022 yılı Sosyal Kalkınmayı Destekleme Programı (SOGEP) tarafından desteklenen ve Antalya’nın yürüttüğü “Kumluca’da atık azaltılsın, yerli üretici kazansın” projesi ile Kumluca ve çevre ilçelerdeki üreticiler besin kurutma ve gıda işlemeye başlıyor. Büyükşehir Belediyesi ve Kumluca Kaymakamlığı’nın ortak olduğu. paketleme tesisine ulaşır.

Beykent Toptancılar Halinde hizmet verecek gıda kurutma ve paketleme tesisinin temeli atıldı ve çalışmalara başlandı. Önümüzdeki günlerde dolgu işlemlerine başlanacak olan tesisin kaba inşaatlarının şubat ayı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Yaklaşık 5 milyon TL yatırım bedeline sahip proje ile örtü altı üretiminin en yoğun olduğu Kumluca ve çevre ilçelerde geçimini meyve-sebze üretimi yaparak sağlayan küçük-orta-büyük ölçekli üreticilerin ürettikleri eserler Türkiye’ye kazandırılacak. düşük maliyetle kurutulabilir ve geri kalan eserler değerli ve besin açısından yoğun olacaktır. israf önlenecektir.

“Gıda kaybı önlenecek ve ürün değerlenecek”

Kumluca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile işbirliği içinde hizmet vermeye başlayacak olan paketleme tesisi sayesinde üreticiler işlerini daha uygun fiyata paketleyerek lojistik maliyetlerini düşürebilecek ve bu sayede ürünlerini daha ucuza satabilecekler. masrafları kendisine ait olmak üzere hem iç hem de dış pazarlara çalışır. – ANTALYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu